marți, 17 iulie 2012

Viza

Pentru viza iti trebuie cateva acte (  http://ro.china-embassy.org/rom/lsfw/   ) si o poza acolo, sa fie (tip pasaport). Pe langa astea nu ar strica sa aveti la voi copii dupa rezervarile de hotel si biletul de avion (sau dovada semnata de la banca ca posedati in cont 100E pentru fiecare zi de sedere). Noi aveam cateva zile lipsa (cele din Chengdu), dar au fost baieti de gasca si nu ne-au mai cerut bani sau rezervari si pentru ele.

Cu astea te prezinti la ambasada (cu cererea de viza completata si semnata; lipici ca sa-ti lipesti poza pe ea au ei acolo, ca si pix), si daca ai noroc sa nu fie coada merge repede. Ti se pun cateva intrebari pertinente (scopul vizitei, pe unde vrei sa te invarti), le lasi dosarul plus pasaportul si cam aia a fost.

Peste o saptamana te prezinti (cu foita primita cu o saptamana inainte) sa iti ridici viza si ar fi bine sa ai la tine un card cu care sa platesti taxa de viza de 225 lei (asta daca nu o platesti la bancile aprobate de ei, dar ce rost are cand poti sa nu te complici?).

Dupa ce achiti suma, un nene chinez ochelarist si chelios care stie engleza iti inmaneaza inapoi pasaportul in care se va gasi ceva de genul asta: